14. maaliskuuta 2009

It's freaking SPRING BREAK!

Seuraa yksi matkani kohokohdista: viikon mittainen sekoiluloma Floridassa Destinissä sekä Chicagossa!

Niin, amerikkalaisen collegekulttuurin yksi vuosittaisista kohokohdista on juurikin spring break, eli kevätloma maaliskuussa. Suomalaista hiihtolomaa vastaava, mutta tarkoitukseltaan täysin erilainen hengähdystauko onkin paikallaan, sillä opintoni on suurin piirtein puolessa välissä. Ei, täällä emme hiihdä emmekä luistele, vaan kaikki (etenkin etelässä syntyneet/asuneet) suuntaavat mahdollisimman lämpimiin rannikolle. Henkilökohtaisesti sekoilut taitaa jäädä ehkä hieman vähemmälle, mutta aion silti nauttia täysin rinnoin.

Viime viikot olen ollut aika kiireinen kokeiden kanssa. Viimeisen parin viikon aikana niitä olen tehnyt 5, joten uurastettuakin on tullut. Arvosanoihini olen tähän mennessä ollut tyytyväinen. Parhaiten olen pärjännyt astronomiassa, jossa edelleen olen arvosteluasteikon yläpuolella (108% 100%.sta). Noh, se onkin aika helppoa. Viimeisenä uurastuksena oli eilen torstaina ollut akustiikan mid-term, eli ihan vakavasti otettava välikoe. Hauskaa tuossa kokeessa oli se, että saimme ennen koetta kotitehtäväksi yhden koetehtävistä. Tehtävänä oli suunnitella sopiva 25 pisteen koetehtävä, ratkaista se ja antaa vielä pisteytysasteikkokin. Tehtävä oli meille tuon 25 pisteen arvoinen (JYU:n professoireille *vinkki vinkki*). Vaikka tuon sai tehdä täysin itsenäisesti omalla ajallaan, oli suunnittelu yllättävän haastavaa mutta samalla erittäin mielekästä. Itse käytin aikaa tuohon reilut kaksi tuntia. Maksimit siis 100 koko kokeessa, ja varsinaisena tenttipäivänä palautimme tuon sekä teimme kolme muuta. Koe oli open notes + open book, eli materiaalia sai käytännössä olla niin paljon kuin tahtoi. mutta kirjalla sekä luentomuistiinpanoilla pärjäsi kyllä aivan hyvin. Loman jälkeen saamme kokeet takaisin, toivotaan että meni hyvin.

Viikko sitten teimme pienen päivän tutustumisen Memphisiin. Kävimme Rock & Soul Museumissa sekä NBA-pelissä Memphis Grizzlies vs. Philadelphia 76'ers. Aikataulu hieman petti, joten meillä oli museovierailuun aikaa esittelyvideon jälkeen reilu vartti. Siinä hädin tuskin ehti juosta systeemin läpi ja katsoa mitä siellä on, tutustumatta sen tarkemmin. Museo sisälsi etenkin Memphisin alueen musiikin historian kehityksen 1910 luvulta lähtien sisältäen bluesin, jazzin, rockin...

Etelä-Korealaista kauneutta: seurassani Hyejin sekä Yeani

Silja FedEx Forumin edessä (NBA-stadion)

Alkutunnelmia kansallislaulun aikaan (kokeilemisen arvoinen)

Aloitusheitto

Itse peli oli myös elämys. Vaikka en ihan kauheasti ole ennen urheilua seurannut, etenkään koripallua, niin nautin kyllä tuosta. Täällä muutenkin jengi seuraa kaikenlaista peliä mielestäni hieman aktiivisemmin noin yleensä. Ja sen verran sopeutuvainen olen, että pystyn kyllä hurraamaan lähes mille tahansa joukkueelle etenkin heidän kotikentällään. Vaikka kumpikaan joukkueista ei nyt listan kärjessä keikukaan, peli oli todella tasaväkinen sekä mielenkiintoinen. Kävin tätä ennen katsastamassa yhden Ole Miss vs Alabama miesten korispelin, ja siinä kävi hieman huonompi tuuri. Vahinko vain että nyt Grizzlies hävisi 105-110.

Niin. Sitten siihen spring breakiin. Odotettavissa on kolmen päivän rantaloma Destinissä, Floridassa Meksikonlahden rannalla. En siis mene Miamiin. Destin sijaitsee ihan Floridan kulmassa Pensacolan ja Panama Cityn välissä. Toivotaan lämmintä säätä (toisin kuin nyt Oxfordissa +2 ja sataa vettä). Lähdemme kampukselta lauantaina kolmen aikaan aamuyöllä, jotta voimme nauttia lauantaistakin perillä. Ajomatka on pysähdyksineen arviolta kahdeksan tuntia, ehkä vähän yli.

Palaamme Destinistä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Hetken välitilan jälkeen keskiviikkona nokka kohti pohjoista Chicagoa. Luvassa on ainakin baseballia sekä toivottavasti NHL:lää. Lisäksi olen tilannut lipun DeVotchKan keikalle Riviera Theatreen. Odotan sitä innolla.

Viikon päästä olen taas näistäkin reissuista kokemuksia rikkaampi. Raportoimista siis riittää jatkossakin.

Hyvää työviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti