14. huhtikuuta 2009

Atlanta

Pienen varikkotauon jälkeen alkaa viimeinen EK Ole Miss Rallysta. Kotitehtäviä tulee runsaasti, luennoitsijat puhuvat ainoastaan final examien tärkeydestä, stressitaso nousee, nukkumaanmenot venyvät ja aamut aikaistuvat. Tätä varten vietin pääsiäisen Atlantassa.

Ja Atlanta oli mukava. Kämppikseni John on sieltä kotoisin, ja hänkin vietti pääsiäisensä sielä perheensä kanssa. Valitettavasti en tällä kertaa nähnyt idyllistä amerikkalaisperhettä ja sen elämää, vaan keskityin turistina olemiseen.

Perjantaina lähdimme Oxfordista puoli kahdentoista aikaan. Muutamalla pysähdyksellä sekä tunnin aikaerolla olimme noin kello 8 perillä Hampton Hotellilla, kohtuullisen lähellä Atlantan ydintä. Käväisimme syömässä illallista kuuluisassa Varsityssä. Rasvaisin ja epäterveellisin
hampurilaissetti mihin olen täällä törmännyt. Ja siltä se tosiaan maistui, mäkkärissä saa sentään salaatinlehden pihvin päälle eikä ranutkaan kirjaimellisesti UI rasvassa. Tulipahan käytyä, mutta varsinaisesti en voi suositella. Loppuilta meni sitten yöelämään tutustuessa.


Lauantaina aloitimme kunnon turistikierroksen. Vaihtoehtoina oli käydä maailman suurimmassa akvaariossa, Coca-cola -museossa, CNN-talossa tai shoppailla ympäri Atlantaa. Muodostin chileläisen Paloman sekä japanilaisen Tatsuyan kanssa pienen iskuryhmän ja aloitimme akvaariosta. Kallishan tuo oli, 27 dollaria sisältäen pelkät kalaset ilman videotouria yms. Mutta ehdottomasti oli tuon sekä 3 tunnin arvoinen. Laitos oli valtava ja siellä oli vaikka mitä! Jos nyt kerron parhaista paloista, koskin sekä rauskuun että pieneen haihin, johonkin myrkylliseen kasvin näköiseen limanuljaskaan sekä meritähteen. Lisäksi näin muutaman maitovalaan sekä valashain. Kyllä, "killer whales send giant waves". Paras osa oli haialtaan pohjalle asennettu lasituubi, jonka läpi kierros kulki. Altaassa oli vaikka mitä fisuja. Oikein säikähdin kun lähes kolme metriä leveä rausku liukui aivan putken yltä.


Akvaariosta suunnistimme aivan vieressä olevaan, vuonna 2007 rakennettuun uuteen Coca-cola -museoon. Yhdysvaltain sekä muun maailman terrorismipeloista kuvastaa parhaiten museoon pääsy, joka sisälsi täydellisen turvatarkastuksen. Jouduin jättämään avaimeni pihalle, koska kannan 5,5 sentin mittaista linkkaria. Varsinainen museokierros alkoi johdetulla osuudella, joka oli aivopesua parhaimmillaan. Mutta paikka oli mielenkiintoinen ja erittäin kattava. Cola-kamaa oli 1880 luvusta aina tuoreimpaan tilpehööriin ympäri maailmaa. Suomi oli edustettuna ainoastaan olympiapinssikokelmassa, muuta kotimaista en nähnyt. Laitoksesta näkyi, että Coca-cola on yksi maailman suurimpia yhtiöitä, rahaa tähän on laitettu valtavia summia. Siellä oli jopa toimiva tuotantolinja, aina salaisten komponenttien sekoitustankista pakkausrobottiin. Ja vierailijat saivat ottaa yhden museossa pullotetun colapullon matkamuistoksi. Käyn valtavaa taistelua itseni kanssa siitä, pitäisikö tuo cola maistaa vai säilöä pullossa. Perhana kun ei pysty tekemään molempia, vaikka yritin kyllä.


CNN:ään aika ei riittänyt, sillä välissä piti syödäkin. Illalla oli vuorossa aito baseball peli, Atlanta Braves vs. Washington Nationals. Monet ovat sanoneet, että baseball on tylsää, mutta ensikertalaiselle peli oli mielenkiintoinen. Eihän se toki ole läheskään yhtä intensiivistä kuin lätkä, mutta pidin siitä. Ilta oli mitä mainioin ja ottelu todella tasaväkinen. Loppujen lopuksi Braves onnistui päättää pelin juoksuin 5-3. Ja tästä hyvästä kansalle tarjottiin todella upea ilotulitus. Otimme halvimmat mahdolliset paikat, 8$/kpl. Kyllähän se aika korkealla oli mutta ainakin sieltä näki koko pelitilanteen yhdellä silmäyksellä.


Sunnuntai meni sitten Six Flags -teemapuistossa. Vai pitäisikö tuota kutsua huvipuistoksi. Yhteistä monella laitteella oli supersankariteema/alue. Puisto sisälsi Gotham cityn Batman-vuoristoradalla sekä Metropoliksen... kuinkas muutenkaan kuin Superman-vuoristoradalla. En tiedä muista huvipuistoista, mutta tämä oli täynnään vuoristoratoja. Oli siellä muitakin, mutta nuo olivat kyllä ehdottomasti suosikkejani. Kaiken kaikkiaan laaja alue sisälsi enimmäkseen aikuisten vehkeitä.Vahinko että aikaa meillä oli viettää puistossa ainoastaan 4 tuntia. Pelkäsin, että tuossa ajassa ehtisi 2-3 laitetta, sillä Atlanta oli täynnä ihmisiä. Ja kyllä puisto keskipäivästä kohtuullisen täynnä olikin, mutta mielestäni meillä kävi tuuri sunnuntaikirkkokansan kanssa ja ehdin käymään useammassa kieputtimessa. Muutama todella mielenkiintoinen ajo jäi ensi kertaan, mutta tulokseen olen todella tyytyväinen. Kuvia minulla paikasta ei valitettavasti ole, sillä jätin kamerani autoon (järkätään tuo, jookos Silja?!?).

Atlanta itsessään sisältää kuulemma enemmän kansaa kuin koko Mississippin osavaltio. Keskustoja Atlantassa on parikin, Buckhead on rikkaiden asuttama itsenäinen solu samassa piirikunnassa, Atlantan kaupunginrajojen sisäpuolella. Todella mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen kaupunki kaiken kaikkiaan. Vaikka pääsiäissaunaan en nyt päässyt, oli tämä vaihtoehtoisena pääsiäisenä mukava.

Näillä eväillä sitä pitäisi vielä jaksaa muutama viikko. Sen jälkeen alkaa seikkailuni pitkin valtoja. Enkä vielä edes tiedä mistä aloittaisin...

1 kommentti:

  1. Eipä ollu täälläkään pääsiäissaunaa. Ens kerral sit! Tai jussina!

    VastaaPoista