1. huhtikuuta 2009

Vihdoinkin tulosta!

Vähän meinasi jo hirvittää että kuinkahan tässä käy ja tuleeko arvosanaa ollenkaan.

Astronomian kurssilla olen siis tekemässä kahta projektia. Ensimmäinen kuuluu varsinaiseen kurssiin (tai sen erikoisryhmän ominaisuuksia ennemminkin), ja toinen on ihan täysin ekstraa. Molemmat vaativat kuvien ottoa kohteista yömyöhään. Ja tietenkin kuu ei saa olla liian täysi ja kirkas, tai muuten teleskoopilla ei nää mitään. Ja luonnollisesti pilviäkään ei hyväksytä.

Kevätloma sattui juuri sopivasti parhaaseen aikaan kuun puolesta, niin että olisi melkein pitänyt olla täällä kuvia ottamassa. Viime viikolla varasin neljänä päinävä (ma, ti, to ja pe) observatorion, jotta saisi edes jotakin aikaan. Kurssia ei ihan kamalasti ole jäljellä, eikä se kuvien ottaminen pelkästään riitä, niille täytyy vielä tehdäkin jotain. Koko viikon oli niin pilvistä, ettei hommasta tullut yhtään mitään.

Eilen kuitenkin saimme kohtuullista dataa M81-galaksista. Hieman ongelmia aiheutti viereisen baseballstadionin päälle jääneet valot. Mutta uskon että saamme vielä ihan kivan kuvan aikaan. Aloitimme yhdeksän aikaan ja lopetimme yhden aikaan yöllä. Fiilis oli ihan kuin yön yli leirikoulussa :P

Vielä pitäisi ottaa toinen sarja avoimesta tähtirykelmästä siihen HR-diagrammiin. Mutta näistä lisää myöhemmin kun näytettävää tulosta syntyy.

2 kommenttia:

  1. Jallu,
    tosi hauskaa että olette saaneet kohtuullista dataa M81-galaksista. Pidä kuitenkin huoli, että ennen kuin jatkat Orimattilan K-kaupan kassalta alkaneita opintojasi M82-galaksiin, et vastaisuudessakaan unohda sisällyttää opintoihisi virkistäviä Floridan-lomia.
    Kiitos kortista ja terveiset kevääseen heräävästä kotimaastasi (Finland).
    tuus Seppo

    VastaaPoista
  2. ennen M82:ta käväistään ensin Floridaakin lähempänä, ihan tossa Georgiassa, Atlantassa. Valaskalaita luvassa, pitää ottaa pilkki mukaan.

    Kyllä se kesä vielä suomeenkin tulee :)

    VastaaPoista