9. tammikuuta 2009

Asuntoasiaa

Hui hai!

Lähtö alkaa olla ihan nurkilla. Tässä viikonlopun aikana luvassa lähinnä pakkailua ja funtsimista. Pääasiassa rinkkaan tiensä löytää keskikokoinen määrä kevät/kesävaatteita. Muutamalla paidalla ja parilla parilla sukkia ajattelin pärjätä aluksi perille. Sieltähän sitä sitten vaattehia saa edulliseen hintaan. Ja paidat lisäksi on sellaisia mitä ei ihan perus henkkamaukasta sitten löydykään. Tai näin toivoin.

Käsimatkatavaroihin reppuun olen ajatellut lähinnä elektroniikan (mac, kamera, puhelin latureineen ja adapterilla), sekä kenties hammasharjan ja vaihtovaatekerran. Ikinä ei voi tietää, löydänkö rinkkani samasta kaupungista kahden lentokoneen vaihdon jälkeen. Joten onpahan vähän puskuria.
Sitten varsinaiseen asiaan. Asuntohakemukseni on mennyt läpi ja sain kämpän. Ruhtinaallisen noin 15 m^2 huoneen jakaa kanssani John. Saattaapi olla jopa natiivi, jota pienesti toivoinkin. Asun Stockard buildingissa kampusalueen laitamilla. Huoneeni numero on 613, joten veikkaan kuudetta kerrosta (luonnollisesti). Tästä komeudesta saan maksaa 1730$ koko lukukaudesta. Se tekee noin 1300-1400€. Yksiötä olisin voinut hakea, mutten hetkeäkään edes miettinyt sitä. Tämä on halvempi ja saattaa olla elämäni ainut mahdollisuus asua kunnon solussa (Varppaajalla vierailleet ymmärtävät mistä on kyse). Tavaroiden puolesta tietysti hieman mietityttää, mutten usko mitään hämminkiä syntyvän. Tällainen asuminen on täysin normaalia Jenkeissä sékä muualla maailmassa, suomalaiset eivät vain ole tottuneet jakamaan oikeastaan yhtään mitään. Juroa kansaa.
Mies- ja naisopiskelijat asuvat aina eri rakennuksissa. Kuvassa näkyvä "twin towers" on myös jaettu niin, että toisessa tornissa asuvat miehet ja toisessa naiset. Parisuhteellisille olisi myös tarjolla kaksioita, mutta niistä tietenkin pyydetään korkeampaa hintaa. Kaikki kampusalueen asuinrakennukset ovat oikeastaan yhdessä ryppäässä. Vanhemmat ja matalammat rakennukset ovat vieri vieressä saman kadun varrella, ja pari uudempaa taloa sitten hieman sivussa, mutta kuitenkin näköetäisyyden päässä. Vaikka laidassa asunkin, on minulla fysiikan laitokselle ja kampusalueen keskukseen kävelymatkaa arviolta 5-10 min.

Jos haluatte lukea hieman eriväristä versiota sattumista ja tapahtumista Oxfordissa, suosittelen piipahtamaan ystäväni ja matkakumppanini Siljan blogissa http://mississilja.blogspot.com/ . Olemme alusta asti suunnitelleet ja toteuttaneet tätä matkaa. Ja hyötyä siitä on ollutkin. Kaksin asiat on tullut käytyä läpi paljon paremmin kuin jos itsekseen olisi pitänyt taistella läpi uskomattoman tiheän byrokratiaviidakon. Mutta jännällä tavalla sekään ei näemmä ihan kaikelta pelasta ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti