17. tammikuuta 2009

On elo täällä ihanaa

Noh, ei se nyt IHAN niin herkkua ole. Tai on se. Melkein...

Nyt useamman päivän jälkeen alan pikkuhiljaa tottua paikalliseen meininkiin. Kulttuuriero on huomattava, vaikka tässä ei varsinaisesti ole mitään ihmeellistä. Kaikki kun on tuttua TV.stä. Kieli on tietysti kaikista suurin asia, johon pitää tottua. Mutta sekin alkaa tosiaan jo nt sujua ainakin kohtuullisella tavalla.

Mitä nyt kieleen tulee, tervehtiminen varsinkin opiskelijakulttuurissa on hieman hämäävää. Kaikkihan muistavat koulun englannin oppimäärästä perus "how are you doing?" "I'm fine thanks, you?" etc. Täällä käytävillä miehet tervehtivät toisiaan "Hey whassup?" ja siihen yleensä vastataan toisella whassupilla. Ei siis vastata tai kerrota mitään sen ihmeellisempää. Ja kaupan (lue: walmartin) kassallakin kysellään kuulumisia jatkuvasti. Kohteliaana minä siihen yleensä vastaan, vaikka en oikein osaa sanoa kuuluuko se paikallisiin tapoihin.

Tuossa vielä kuva kämpästäni. On se hieman karu mutta asuttava. Kunhan vielä kämppikseni saapuu niin pystyn ehkä levittäytymään itsekin paremmin. Nyt osa hänen tavaroistaan ojuu vähän missä lojuu.

Kulkeminen kampusalueella on todella helppoa. Kävellen pääsen ihan mihin tahansa.Siirtyminen kampusalueelta kauppaan tai keskustaan (kaksi eri aluetta, walmart ja "square") on tehty mahdollisimman vaivattomasti. Viimevuonna Oxfordiin perustettiin "public transit", joka on siis bussivuoro. Vuoroja on kahdenlaisia, joista sininen kulkee itä-länsisuunnassa walmart-Ole miss-Square ja punainen linja sitten ytimen läpi pohjoiseen ja etelään. Parasta: se ei maksa mitään! Busseja kulkee molempiin suuntiin Ole missistä puolen tunnin välein. Itselläni on noin 200m matka lähimmälle pyskälle. Neat!

Kävimme vielä tutustumassa eilen illalla paikalliseen ravitsemusliikkeeseen. Perjantai-illaksi tunnelma oli rauhallinen. Budweiser maksaa baarissa häppärin aikaan 2$ ja muuten 2,75. Tutustumassa oli (kuvassa vasemmalta oikealle) Annica (Ruotsi), minä, Silja, Ulrich (Saksa), sekä mentorimme Ana (Moldova) ja Orwa (Jordan). Hauskaa oli.

1 kommentti:

  1. Luksusluukulta näyttää :) Thumbs up. Mä en välttämättä pystyis tohon.

    VastaaPoista