24. tammikuuta 2009

Maailma on pieni

Kävelin tänään squarella ihan vaan tutustuakseni paikalliseen liike-elämään. Tarjontaa on hyvin vähän, jos sitäkään. Minunlaiselleni nuorelle kaupungilla on ainoastaan muutama kahvila, kuppila, kirjakauppa ja yksi taidegalleria. Sieltäkään en kyllä mitään voi ostaa, koska kyseisen gallerian taide näyttää olevan erittäin arvostettua. Ja olivathan taulut ja veistokset kyllä tyylikkäitä, sitä en voi kieltää.

Naisille on lisäksi muutama vaatekauppa. Oxfordissa kuulemma asustaa kohtalaisen paljon vanhoja ja rikkaita pariskuntia, joten liike-elämä on selvästi suunnattu aivan muille kuin opiskelijoille.

Törmäsin lisäksi todella erikoiseen liikkeeseen. Liike myi jonkin verran vaatteita, enimmäkseen naisille. Siellä oli pyyhkeitä, toalettipusseja, laukkuja, penaaleja, verhoja ja muutenkin kankaita. Kaikki noudatti jokseenkin samaa yksinkertaista ja tyylikästä kaavaa. Oli raitaa, palloa, värejä, unikkoa yms tms. Jottei kellekään nyt jäisi epäselväksi, mistä puhun, on tuossa vierellä vielä kuva...

Juttelin hetken liikkeen omistajan Tomin kanssa. Hän oli erittäin mukava ja innostui varsinkin siitä, että olin Suomesta! Hän (tietysti) kertoi käyneensä Helsingissä ja sanoi rakastavansa Suomea. autoin häntä englannintamaan muutaman malliston kuosin. Esitteet kyseisessä liikkeessä oli englanniksi, mutta esim. Lumimarja-mallisto on ihan omalla nimellään, eikä suinkaan snowberriesinä. Tuosta syystä ilmeisesti Amerikka ei vielä täysin ole mennyt sekaisin Marimekosta, toisin kuin suomi ja muu maailma, varsinkin Japani.

Liikkeitä on (netistä katsottuna) n. 40 eri puolilla valtoja. Tom puhui jotain olevansa toinen liike valloissa, jota en kyllä ihan tajunnut/uskonut. Mutta silti, Oxfordissa oma myymälä! Todella suuri osa ihmisistä kuvittelee, että Marimekko on pikemminkin Marim Ekko ja tulee japaniasta. Lisäksi se on erittäin vaikea lausua (kuten minunkin nimi) johtuen tuosta ärrästä.

Menekki ei kuulemma ole päätä huimaavaa, mutta liike on ollut pystyssä jo kolme vuotta. Wau.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti