21. tammikuuta 2009

Matkalla Memphisiin.

Jesh. Hauska viikonloppu on nyt totaalisesti takana ja pitäisi ryhdistäytyä jälleen opintielle.

Perjantaina olimme suurella porukalla Memphisissä jokilaivaristeilyllä. Tunnelma oli vallan leppoisa ja reissu ihan mukava. Viihdyttämässä oli oikea bändi, joka tanssitti porukkaa. Ja safkakin maistui. Jostain kuulin että osanottajia olisi ollut 80. Kuvasta voitte laskea todellisen määrän.

Reissu käsitti ainoastaan jokilaivaristeilyn, emmekä käyneet missään muualla.

Maanantaina Ole Miss juhli Martin Luther King -päivää lomailemalla. Kaikki toimistot ja ruokapaikat olivat kiinni, joten päätimme pienellä porukalla (8 henkeä) vuokrata kaksi autoa ja ajaa itse Memphisiin. Kulut menivät kivasti tasan 4+4. Hinnaksi kyydille tuli 20$/henk. autosta ja 5$ bensaan. Noin vertailun vuoksi vastaava reissu taksilla olisi kuulemma maksanut ~120$ suuntaansa. Toisen auton kanssa kävi hieman huono tuuri, siitä lähes tyhjeni toinen eturengas puolessa välissä matkaa. Bensa-asemia onneksi riittää vähintään jokaisessa moottoritien liittymässä, joten kävimme täysimässä sen ja selvisimme loppumatkan ilman ongelmia.

Puolentoista tunnin ajon jälkeen löysimme Wolfchase Galleria -nimisen ostarin. Paikka oli vähän niin kuin Trafford Center Manchesterissa, jos joku on joskus käynyt. Pikkaisen pienempi tosin. Tai Itäkeskus Helsingissä...


Reissu kääntyikin sitten himoshoppailuksi. Hintatiedoista hieman, alla näkyvät converset olivat alennuksessa 24,99, josta vielä puolet tippui pois. Joten: maksoin noista vain vähän päälle 12$!! Pitkähihainen huppari maksoi 13 $, jättikahvi starbucksissa 2,5$ etc etc.


Jostain syystä lupauduin ajajaksi paluumatkalle. Oli muuten ensimmäinen kerta kun ajan automaattilootalla varustettua Nissania pitkin Interstatea (55) vakionopeudensäätimen kanssa :D

Tiistaina oli koko Amerikkaa koskettava juhlapäivä. Official inauguration of the President of the United States. Eli suomeksi: Barack Obama vannoi presidentillisen valansa ja nousi valtaan. Torstaina parhaan puheensa ikinä pitänyttä astuvaa presidentti Bushia ei juuri paikallisesti lämmöllä muistella. Jos muistellaan ollenkaan. Selvästi huomaa, että usko ja luottamus häneen on laskenut jopa täällä. Uusi presidentti otettiin innolla vastaan ja kaikilla oli mahdollisuus seurata virkaanastujaisia screeniltä auditoriossa. Valan aikana jengi nousi seisomaan ja taputti raikuvasti kun Obama lopetti. Taisin jopa nähdä kyyneliä muutaman silmäkulmissa. Perinteisesti Mississippi on ollut ERITTÄIN konservatiivinen ja näissäkin vaaleissa käsittääkseni yli 60% osavaltion asukkaista äänesti McKainia. Vaikka opiskelijatkin (tätä ihmettelin hieman) ovat jokseenkin punaiseen päin, ei kukaan katkera ole Obaman voitosta. Henkilökohtaisestikin olen tyytyväinen tulokseen ja toivon tietysti kaikkea parasta sekä kansakunnalle että heidän johtajalleen.

Ilma Washingtonissa näytti aurinkoiselta samalla kun täällä Oxfordissa koimme omituisen luonnonilmiön. Satoi lunta! (alla todisteet, valkoinen on juuri sitä ihteään) Ohutta pakkaslunta tuli kohtalaisen pitkäänkin, vaikkei se maalla pysynytkään. Kummasti katosi Katukiveyksen väliin ja ruohonjuuriin. Silti tyytyväisenä sain selitellä ihmisille, kuinka tämä on pieni pala kotimaata. Muut eivät kauheasti tykänneet ja monet kiroilevat lunta, koska se tietää myös kylmyyttä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti