10. helmikuuta 2009

1/4 chem 221 Organic Chemistry

Kemian opettajat hurratkaa!

Ajattelin kertoa näin sarjassa hieman lähemmin käymistäni kursseista. Ja tässä nyt ensimmäinen. Ennen kuin pureudutaan akateemiseen jargoniin, kerron hieman postista ensin.

Ensimmäisellä viikolla tänne tultuani vuokrasin postilaatikon itselleni. Postilaatikot sijaitsevat Student Unionissa, monimahdollisuuksien rakennuksessa n. 5 min kävelymatkan päässä dormistani. Puolen vuoden vuokra oli 12 dollaria. Tämä tuli nopeasti tarpeeseen, sillä kun sain tietää kurssikirjani sekä niiden arvon paikallisessa kirjakaupassa (josta voi myös ostaa käytettyjä kirjoja) loggasin itseni amazoniin ja tilasin kirjani sieltä. Hieman yli viikossa kaikki kirjani olivat saapuneet.


Kun kirjat saapuivat postitoimistoon, postilaatikkooni ilmestyy pieni pinkki lappu (kuvasta näkee että laatikko ei söisi edes taskaria). Menin lappu kourassa tiskille ja virkailija haki paketin varastosta. Kemian kirjan kohdalla paketille oli käynyt vähän hassusti, mutta ihme kyllä itse kirja oli säilynyt ehjänä ilman ruhjeita. Tilasin kaksi kirjaa, tekstikirjan sekä tehtäväkirjan kansainvälisenä painoksena. Hinnaksi postikuluineen noille kahdelle tuli n. 110$. Ole Missin oma painos bundlepakettina kolmella kirjalla maksaa kirjastoressa 250$.


Sitten itse asiaan. Kemian kurssi sisältää juuri sitä, mitä nyt orgaanisen kemian kurssin voisi odottaa sisältävän. Tämä on hyvä asia, ja toivon että voin liittää tämän osaksi kemianopintojani. Suomessa vielä epäorgaanisen kemian kurssi sekä labrakurssi, ja perusopinnot olisivat siinä! Kirjana käytämme Paula Yurkanis Bruicen Organic Chemistry (5th ed.) Oppitunnit, eli luennot järjestetään ma, ke, pe 11-11.50 Bishop Hallissa. Olemme kohtuullisen kokoisessa auditoriossa, joskin luennolla käy ainoastaan ~20 ihmistä. Ensimmäisellä oli muistaakseni paljon enemmän, mutta monet ovat tainneet pudottaa kurssin. Tästä puhutaan yleisesti työläänä kemian kurssina, ja monet ovatkin onnitelleet sarkastiseen sävyyn valintaani. Olen minä nyt pahemmillakin kursseilla ollut.

Luentoja pitää Dr. Safo Aboaku. Kuvasta näkee, että kysessä on siis varsin afrikkalais-amerikkalainen kaveri. Aksenttikin on selvästi alkuperäisin jostain aivan muualta ja tästä syystä luentoja ei ole mikään helpoin seurata. Mutta kun katsoo mitä hän taululle kirjoittaa, saa paikattua pahimmat kielimuurit.

Lukemista tähän kurssiin on paljon. Kirja on paksu ja asiaa paljon. Kotitehtäviä on tullut nyt muutama lappu. Vaikeustasona kemian perussettiä, fysiikkaan verrattuna helppoa. Yhdessä A4-lapussa menee reilu tunti kun tekee (tehtäviä 7-10). Lisäksi meille on tulossa ensimmäinen koe nyt tulevana perjantaina (13th). Vähän jänskättää mitä sieltä tulee. Vaikka asia on tähän mennessä ollut suurimmaksi osaksi tuttua, on tämä ensimmäinen koe täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti