8. helmikuuta 2009

Go indie go!

Tänä viikonloppuna on ollut mitä ihanin sää. Lämmintä on riittänyt jopa yli 20 asteen. Pahimmillaan on pitänyt mennä t-paidalla, kun oikein Aurinko on mollottanut kohti. Jos olisit kuljeskellut Ole Missin kampusalueella, olisit nähnyt ihmisiä, nuoria, vanhoja, kavereita ja perheitä puistoissa, kaduilla... kaikkialla. Kaikki ovat todella ottaneet irti lämpimästä. Ja suurinpiirtein tällaisena se kai jatkuu ainakin alkuviikosta. Ja missä minä olin? Elokuvateatterissa tietenkin!

Uskomaton tuuri että satuin olemaan täällä samaan aikaan kun (6th) Annual Oxford Film Festival! Viikonlopun aikana (torstai-sunnuntai) näytettiin käsittääkseni yli 100 independent elokuvaa. Joukkoon mahtui animaatioita, lyhytelokuvia, koko illan pätkiä, dokumentteja, musiikkivideoita... Mitä nyt asialle omistautuneiden ihmisten voisi kuvitella tekevän. Elokuvien budjetti liikkui useasta sadasta tuhannesta dollarista 8 dollariin.

On uskomatonta, miten 9 minuutin indie-elokuvaan voidaan saada 5000 dollarilla enemmän sielua ja asiaa kuin kymmeneen miljoonabudjetin 3 tunnin Jerry Bruckheimer-Hollywood -pätkään. Näkemistäni n. 20-30 elokuvasta löysin muutaman todella hyvin tehdyn ja minua liikuttaneen teoksen. Toki tuohonkin määrään näissä kategorioissa mahtuu muutama täysin luokaton tekele, mutta kokonaisvaltaisesti... rakastin näitä elokuvia. Suurimman osan katsoin ihan itsekseni, sillä muut täällä olevista ystävistäni valitsivat ulkoilemisen. Enkä siitä heitä moiti. Tämä nyt ehkä on vain minun juttuni.

Tunnelma oli todella lämmin. Katsojia riitti kähes joka näytökseen vähintään puoli salia, moniin ei kaikki halukkaat edes mahtunut. Jokaisen esityksen jälkeen koko sali taputti suosionosoituksensa. Ja jos "ohjelmanumeroon" kuului esim useampi lyhytelokuva peräkkäin, taputettiin jokaiselle erikseen. Näytösten jälkeen elokuvien tekijät siirtyivät kankaan eteen kertomaan projektistaan sekä vastaamaan kysymyksiin. Oli todella mielenkiintoista kuulla, kuinka tuollaiset elokuvat saivat alkunsa ja inspiraationsa, mikä oli budjetti ja aikataulu yms.

Festit järjestettiin paikallisessa elokuvateatterissa. Saleja on kuusi, joista kolme oli varattu koko viikonlopuksi näille elokuville. Tiketit eivät olleet edes pahan hintaisia, opiskelija sai päivän lipun 7$ (norm. 10$) tai koko viikonlopun passin 20$ (30$). En vielä ole varma, menenkö enää tänään sunnuntaina katsomaan mitään, mutta halusin joka tapauksessa tukea tällaista tapahtumaa sekä kulttuuria, joten otin koko viikonlopun passin. Tänään olisi ohjelmistossa eniten pidettyjen teosten uusintoja. Suurimman osan tämän päivän leffoista olen nähnyt, mutta olisi siellä muutama katsomisen arvoinen.

Vahinko että äskettäisen sairastumisen sekä nyt tämän takia opiskelut ovat hieman jääneet vähemmälle, joten pitänee yrittää ottaa kiinni hieman. Ja tosiaan, sää-widget näyttää +19. Jääkööt kirjat nyt vähäksi aikaa tähän, lähden ulos syömään -->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti